Maxima Horeca Vaatwassers

Maxima Horeca Vaatwassers

Dit is een handige blog met tips waar je op moet letten als je een professionele vaatwasser gaat aanschaffen. Lees snel verder!

Introductie Maxima Horeca Vaatwassers


Maxima Kitchen Equipment levert verschillende vaatwassers die perfect passen in elke horeca gelegenheid, professionele keuken of bedrijfskantine. Deze machines zijn geschikt voor professioneel gebruik en hebben zeer korte wasprogramma’s van slechts 1 a 2 minuten. Ideaal als je veel vaat in een korte tijd moet wassen!

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Modellen en verschillen Maxima Professionele Vaatwassers

Modellen

1. Maxima Glazenspoeler VNG-350

2. Maxima Glazenspoeler VNG-350 Ultra

3. Maxima Voorlader VN-500 230V

4. Maxima Voorlader VN-500 400V

5. Maxima Voorlader VN-500 230V Ultra

6. Maxima Voorlader VN-500 400V Ultra

7. Maxima Doorschuif vaatwasser VN2000 400V Ultra

 

Verschillen

Verschil tussen standaard en ultra

Bij een standaard vaatwasmachine is alleen een glansspoelpomp ingebouwd.

Bij een ultra vaatwasmachine zijn een glansspoelpomp, een aparte zeeppomp en een afvoerpomp al geïnstalleerd. Dit is de meest complete uitvoering.

Alleen de grote doorschuif vaatwasmachine heeft geen ingebouwde afvoerpomp, wel de glansspoelpomp en de zeeppomp.

 

Verschil tussen 230V en de 400V

230V is een lichtstroom vaatwasser die op een normaal stopcontact kan worden aangesloten.

400V is een krachtstroom machine met een aangesloten 16A 5P CEE stekker (rood / rond). Dit is de meest gangbare krachtstroom aansluiting.

Beide apparaten verschillen niet in resultaat, de 400V machines warmen wel iets sneller op.

 

Waar moet je op letten bij het kopen van een Horeca Vaatwasser?

Er moet gekeken worden of de afvoer voor de vaatwasser laag bij de grond zit. Bij een standaard vaatwasser moet het vieze waswater namelijk naar beneden weg kunnen lopen.

Is dit niet het geval? Dan heeft u een vaatwasser met afvoerpomp nodig. Een RVS onderstel of een ultra model is dan de beste optie.

Ook moet er gekeken worden op welke stroom de vaatwasser aangesloten kan worden. Wordt de vaatwasser op lichtstroom (230V) of op krachtstroom (400V) aangesloten en welke stekker hebt u nodig.

 

Wat is een goede Horeca Vaatwasser? / Wat is de beste Horeca Vaatwasser?

Een goede vaatwasser is voor iedereen verschillend. Voor een café / koffiebar is een glazenspoeler misschien een betere keuze. Een kleine machine, perfect voor een paar glazen. De machine heeft een wasprogramma van 2 minuten. Voor een restaurant / lunchroom kan er gekozen worden uit een voorlader of een doorschuif model. Als de borden eerst goed moeten worden schoongespoeld, dan kan er gekozen worden voor een doorschuif vaatwasser. Dit omdat er aan de doorschuif vaatwasser in- en uitvoer tafels kunnen worden bevestigd, compleet met wasbak en afspuitkraan.

 

 

Waarom kiezen voor een professionele vaatwasser van Maxima Kitchen Equipment?

De vaatwassers van Maxima zijn zeer professioneel uitgevoerd. Het zijn zeer mooi afgewerkte machines en de prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend. Voor een klein prijsje krijgt de klant een zwaar professionele machine.

 

Hoe gebruik je een Maxima Professionele Vaatwasser / Horeca Vaatwasser?

 

Installeer de aansluitingen (stroom, watertoevoer en waterafvoer) volgens de installatie-instructies.

 

Druk op de aan/uit knop links op het bedieningspaneel om het apparaat aan te zetten. Het apparaat begint dan automatisch met water te vullen. Dit stopt automatisch zodra het juiste waterniveau behaald is. Hierna begint het apparaat met het water te verwarmen wat ongeveer 15-20 minuten duurt. Let wel op dat de stop en het filter geplaatst zijn tijdens het vullen.

 

Nadat de boiler opgewarmd is zal het waarschuwingslampje voor het verwarmen (rechter lampje) van de watertank aan gaan. Zodra het waarschuwingslampje van de watertank uit gaat is het apparaat klaar om de vaat te gaan wassen. Als u al eerder begint met wassen, zal de vaat niet goed schoon worden door te lage watertemperaturen. Tijdens het naspoelen zal het waarschuwingslampje van het programma (linker lampje) branden.

 

De pompjes (van model Ultra) voor glansspoelmiddel en zeep werken automatisch. Als U meer of minder wilt gebruiken kunt U dit instellen met de witte schroefjes die op de pomp zitten. Wel moet u zorgen dat de slangen goed in de jerrycans hangen.

 

Als u handmatig zeep toevoegt, kan dit nadat het waarschuwingslampje voor verwarmen (rechter lampje) van de tank uit is gegaan. Deze kunt u gewoon in de watertank toevoegen. U dient hiervoor de dosering van het betreffende wasmiddel aan te houden.

 

Verwijder met een spons of borstel eerst de grote voedselresten van de borden die u in de machine wilt wassen. Als u ze hierna nog even afspoelt kunt u ze in de korf plaatsen en deze in de vaatwasser plaatsen.

 

Gebruik hiervoor geen afwasmiddelen, maar alleen heet water. Als u deze resten niet verwijderd kunnen deze voedselresten het filter verstoppen en de was en spoel armen blokkeren.

 

Na het sluiten van de deur drukt u op de wasknop (naast de aan/uit knop) om het automatische wasprogramma te starten. Deze wasperiode duurt 102 seconden. 85 seconden om te wassen, 2 seconden om de zeep af te voeren en 15 seconden om na te spoelen. Als u de keuze maakt voor het 2e programma gaat u voor een wasprogramma van 192 seconden (alleen VN-500). De keuze hiertussen kunt u maken met de rechterknop. Niet ingedrukt zal deze het lange wasprogramma uitgevoerd worden, eenmaal ingedrukt zal hij een kort wasprogramma aanhouden. Al de fases in een wasprogramma worden automatisch uitgevoerd bij het indrukken van de wasknop (naast de aan/uit knop). Aan het einde van het programma moet u de vaat minimaal 30 seconden laten afkoelen voor u deze aanraakt. Dit om brandwonden te voorkomen.

 

Nadat u nieuwe vaat heeft geplaatst en de deur weer sluit, zal het programma opnieuw beginnen zolang u de wasknop (naast de aan/uit knop) ingedrukt laat staan. Het legen van de horeca vaatwasser doet u door de stop in de afvoerpijp/filter te verwijderen. De machine zal dan automatisch leeglopen. Bij een Ultra model moet de afvoerpijp worden verwijderd terwijl de machine aan staat. Daarna kan de machine worden uitgezet, en zal de wastank in korte tijd worden leeggepompt. De afvoerpomp zal na 3 minuten automatisch stoppen.

 

Hoe maak je een Horeca Vaatwasser schoon? / Hoe onderhoud ik een Horeca Vaatwasser?

Net als alle andere apparaten die gebruikt worden in een professionele keuken moet ook de vaatwasser gereinigd worden. Denk hierbij aan de was armen en de sproeiers die verstopt kunnen raken met etensresten of kalk. Daarom dient u regelmatig de was armen en de sproeiers uit elkaar te halen en schoon te maken. De zeef van de vaatwasser moet regelmatig worden geleegd en worden afgewassen. U kunt de vaatwasser enkele keren leeg laten wassen met een speciaal reinigingsmiddel of een ontkalker. Daarnaast is het raadzaam om hardnekkige resten met een borstel te verwijderen. Ook moet het rubber of de rand in de deur af en toe worden schoongemaakt. Tot slot moet de buitenkant ook regelmatig even met een doekje worden afgenomen.

 

 

Extra bij te bestellen bij een vaatwasser

Maxima VNG-350

 • Maxima Ultra Shine Glansspoelmiddel 10L
 • Maxima Ultra Clean Waspoeder 12.5KG
 • Maxima Ultra Clean Waspoeder 100 Sachets
 • Maxima Glazenkorf 35x35 cm
 • Maxima RVS Onderstel H445 x B440 x D400 mm

 

Maxima VN-500

 • Maxima Ultra Shine Glansspoelmiddel 10L
 • Maxima Ultra Clean Vloeibare zeep 10L
 • Maxima Ultra Clean Vloeibare zeep 20L
 • Maxima Ultra Clean Waspoeder 12.5KG
 • Maxima Ultra Clean Waspoeder 100 Sachets
 • Maxima Universeel korf 50x50 cm
 • Maxima Bestekkorf 50x50 cm
 • Maxima Bordenkorf 50x50 cm
 • Maxima Bestekmand 20x10 cm
 • Maxima RVS Onderstel H500 x B605 x D570 mm

 

Maxima VN-2000

 • Maxima Ultra Shine Glansspoelmiddel 10L
 • Maxima Ultra Clean Vloeibare Zeep 10L
 • Maxima Ultra Clean Vloeibare Zeep 20L
 • Maxima Ultra Clean Waspoeder 12.5KG
 • Maxima Ultra Clean Waspoeder 100 Sachets
 • Maxima Universeel korf 50x50 cm
 • Maxima Bestekkorf 50x50 cm
 • Maxima Bordenkorf 50x50 cm
 • Maxima Bestekmand 20x10 cm

 

 

Nieuwsbrief 

Wilt u op de hoogte blijven van alle laatste nieuwtjes en kortingsacties? 
Vul dan onderstaand uw e-mailadres in! 

Na opgave ontvangt u twee keer per maand de nieuwsbrief van Maxima Kitchen Equipment .
Wanneer u deze mailings niet meer wenst te ontvangen, kunt u zich direct uitschrijven via de bijbehorende link onderaan in elke nieuwsbrief.